Pogosto zastavljena vprašanja


Z vašim ježkom ni nič narobe. Navadno ježki ne piskajo razen ob parjenju, se pa najde kak ježek, ki občasno malo "godrnja"
Ježki so ob prihodu v nov dom nekaj dni malo bolj boječi zaradi vseh novih vonjav. Šoku lahko pomagamo s tem, da ježku ob oddaji dodamo kak kos oddeje iz gnezda, da ima še neko domačo vonjavo, ob kateri se počuti varnega. Kasneje pa lahko dodamo kak kos svojega ponošenega oblačila. Najbolje tu delujejo nogavice, saj nosijo naše fermone. Ježek tako ne bo več prestrašen ob vašem vonju, ampak se bo rajši stisnil k vam in tam zaspal.
Vaš ježek je verjetno zdrav. Ježki stari od 2-6 meseca zamenjajo "mlečne" bodičke. Če pa se to dogaja kasneje(in ste poskrbeli za njegovo ustrezno prehrano), pa rajši obiščite veterinarja.
Vaš ježek slučajno menja bodičke? (več v zgornjem vprašanju) Takrat znajo biti malo sikajoči.
Najprej preverite če vaš medij (sploh žaganje) nima pršic. Trgovinski ga navadno nimajo, ga pa imajo tisti iz žag. Če pa pršice niso problem, bo zadostovalo, če ježku v prehrano dodate par kapljic olivnega olja, ali pa ga kar direktno namažete po suhi površini. Suho kožo pa tudi lahko dobi od preveč kopanja, ali ob uporabi šamponov.

Če je mati vašega ježka že vpisana v bazo podatkov, ter je vi ne morete vnesti kot mati vašega ježka, je to verjetno zato, ker niste lastniki te matere.
Za pravilen vnos, boste morali kontaktirati lastnika matere, naredite prenos ježka nanj, lastnik vam bo uredil podatke o materi ter očetu, ter ga pripisal nazaj vam.

Ne, to ni napaka! To je urejeno zaradi varnosti. Če imate mladičke, ste prav gotovo lastniki matere. Oče je lahko kdorkoli (podobno kot pri ljudeh, samo mati je 100% prepričana v materinstvo).
Vnos malih ježkov naj bi bil od lastnika matere, ne pa novega kupca.

To se je verjetno zgodilo zaradi prenosa lastništva ježka. Samo lastnik matere ježka naj bi urejal podatke o osnovnih informacijah ježka (izključujemo ime in sliko/slike), saj nekaj od teh podatkov nosi leglo. Če pa ste lastnik ježka, in ne morate urejati podatkov, pa kontaktirajte administratorja, da vam bo pomagal.

Za nalaganje slik, tako profilnih kot ostalih večjih, pri urejanju posameznega ježka, kliknemo na gumb "Uredi slike". Odpre se nam nova stran, ki nam omogoča nalaganje slik in delo z njimi.
Sliko naložimo, če opazimo, da se je predogled stisnil, je to verjetno zaradi tega, ker imate drugačno razmerje slike, kot jo uporablja naš portal. To lahko popravimo z klikom na gumb "Obreži". Z miško nato izberemo novi predogled slike.
rav tako pa lahko sliko uporabimo kot profilno sliko z klikom na gumb "Nastavi za profilno". Prav tako bomo morali z miško nastaviti območje predogleda slike.

Trudimo se, da bi bila vaša uporabniška izkušnja čimboljša, zato vas naproščamo, da za vse morebitne napake obvestite administratorja, da se problem reši.